Κατάληψη Εργατικού Κέντρου Βόλου

Ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Σταμάτα να γκρινιάζεις και κατέβα στον δρόμο

Η απεγνωσμένη προσπάθεια Μ.Μ.Ε, πολιτικών και εργοδοσίας  να μας πείσουν για το μονόδρομο του Μνημονίου  και το αδιάβλητο της πολιτικής τους έχει βρεί  πιστούς ακροατές στους καταθλιμμένους, υπνωτισμένους, απαθείς και άβουλους.

Με συνεχείς  επικλήσεις στο συναίσθημα και δημιουργία ενοχής  τύπου “μαζί τα φάγαμε” “δεν γίνεται αλλιώς άντε τώρα τα κεφάλια κάτω “, η λασπολογία κατά των αντιστεκόμενων μαζών (τεμπέληδες-τζαμπατζήδες κτλ) που στοχεύουν στην ενεργοποίηση συντηρητικών κοινωνικών αντανακλαστικών και με  άγρια καταστολή και ποινικοποίηση άνευ προηγουμένου όσων επαναστατούν συνθέτουν τα ένστιχτα επιβίωσης ενός χρεοκοπημένου συστήματος με βασική αξία την εκμετάλλευση του Άλλου. Από το μαζικό κίνημα άρνησης στις συγκοινωνίες και τα διόδια   “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”  που τώρα ποινικοποιείται ως τους 300 εργάτες μετανάστες που είχαν το θάρρος να υψώσουν φωνή, την αξιοπρέπεια να  κάνουν απεργία πείνας για 23 μέρες τώρα  και τους κατοίκους της Κερατέας που εδώ και δύο μήνες πολεμούν για να μην γίνει ο τόπος τους χωματερή και τους πάνω από 45 πολιτικούς κρατουμένους που η αντίληψη ζωής τους τούς εξασφάλισε δημοκρατικά μία θέση στον κορυδαλλό. Η κρατική τρομοκρατία είναι πια παντού.

Στο ζήτημα για το αν πράγματι υπάρχει άλλος Τρόπος ,  η Δράση έχει το λόγο. Δεν μας ενδιαφέρουν τα σενάρια ανάκαμψης της αγορών , γιατί στην καρδιά τους έχουν μόνο μίσος. Το μόνο που τους αξίζει είναι το ύστατο χαίρε ..  Το δίκαιο βρίσκεται με αυτούς που δεν σκύβουν το κεφάλι αλλά επαναστατούν στην καταπίεση και εκμετάλλευση που υφίστανται. Η Τύχη ευνοεί τους τολμηρούς .

Η προδοτική και διασπαστική στάση των γραφειοκρατών συνδικαλιστών, μας παρακίνησε στο να οργανωθούμε μόνοι μας από τα κάτω, άμεσα και να αποφασίσουμε ΕΜΕΙΣ χωρίς κανένα γραφειοκράτη για το πώς θα κλιμακωθεί ο αγώνας  της 23ης με την κατάλληλη κοινωνική ζύμωση που απαιτείται .Η απεργία δεν αφορά μόνο τους εργάτες αλλά και το τεράστιο ποσοστό  ανέργων  , “μαύρα” εργαζομένων , μαθητών  και φοιτητών χωρίς μέλλον . Δεν χρειάζεται να πεινάσουμε ΟΛΟΙ για να εξεγερθούμε .

Σήμερα Πέμπτη 17/2 προχωρήσαμε σε μονοήμερη  κατάληψη του Εργατικό Κέντρο Βόλου και καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στις 7:00 μμ τον κόσμο του Βόλου σε μια προσπάθεια  περαιτέρω συσπείρωσης και οργάνωσης ενόψει της γενικής απεργίας στις 23/2.

κλείνοντας , θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε οτι το Ε.Κ  κατά τη διάρκεια της  κατάληψης είναι ανοιχτό για οποιαδήποτε διαδικασία έχει κανονιστεί απο   σωματεία εργαζομένων κτλ..

ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ , ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Γενική Απεργία  Τετάρτη 23/2   10 πμ Πλ. Ελευθερίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *